A jelentkezési lap kitöltése előtt olvasd el figyelmesen a versenyszabályzatot:

1. Célcsoport.
Az V. Jogász Esettanulmány Versenyre alapképzős (1-4. évfolyam) és mesteris nappali tagozatos, 26-dik életévüket még be nem töltött joghallgatók jelentkezhetnek.

2. Jelentkezés díja.
Évfolyamonként az első 3 jelentkezőnek díjmentes. A további regisztrálóknak március 7. éjfélig 30 lej, ezután 40 lej. Ez magában foglalja a versenyre felkészítő két tréningen, a versenyen és az azt követő állófogadáson való részvételt. Az érvényes jelentkezéshez a regisztráció díja legkésőbb március 9. du. 16 óráig kifizetendő. A jelentkezési díjat előzetes egyeztetés után összegyűjtjük évfolyamonként.

3. A verseny mérföldkövei.
Március 2-9. között regisztráció. Március 9-én Legal Problem Solving & Writing Training. Március 10., péntek reggel 8 óra és 14., kedd reggel 8 óra között esetek otthoni megoldása. Március 14-20. között beküldött megoldások előzsűrizése. Március 21-én döntőbe jutott versenyzők kiértesítése. Március 21-én, kedden 18:30-tól Legal Speaking & Presenting Training. Március 25-én 10 órától döntő, 18 órától díjkiosztás és állófogadás.

4. Versenyzés.
Az érvényes versenyzéshez évfolyamonként 2 jogesetet kell megoldani 4 nap (4*24 óra) alatt. Az esetek megoldásához más személy segítségén kívül bármilyen olyan segédeszköz használható, amely nem jutattja a versenyzőt jogosulatlan versenyelőnyhöz.

5. Esetek.
Az esetek az egyetemen leadott anyagrészekre épülnek. Elsőéven 1-1 alkotmányjogi és polgári jogi esetre várjuk a javasolt megoldásokat. A másod-, harmad-, illetve negyedévesek 1-1 büntetőjogi és polgári jogi eset kidolgozásában mérik össze tudásuk. A mesterisek 2 emberi jogokat érintő eset kérdéseit kell megválaszolják. Az esetek román nyelven kidolgozandók, az alkotmányjogi és az emberi jogi eset kivételével, amely megoldását magyar nyelven is elfogadjuk.

Kérdéseidre szívesen válaszolunk fb-on, a következő linkre kattintva tudsz írni nekünk: m.me/JogaszEsetverseny. E-mailen is örömmel visszajelzünk a felmerülő kérdőjelekre: verseny@mikoszakkoli.org.